Suklaavanukas
Ainekset:
0.5 dl sokeria
0.5 dl sokeroimatonta kaakaojauho
2 rkl maizenaa
hyppysellinen suolaa
n. 5 dl täysmaitoa
1 kananmuna
Valmistusohje:
Sekoita sokeri, kaakaojauho, maizena ja suola keskikokoisessa kattilassa.
Vispaa maito pienissä erissä joukkoon.
Keitä seosta samalla koko ajan sekoittaen. Jatka keittämistä ja sekoittamista, kunnes vanukas on saanut paksun koostumuksen 3-5 min. Poista liedeltä.
Sekoita kananmuna kulhossa, joka kestää lämpöä. Lisää suklaaseos pienissä erissä, tasaisesti kananmunan joukkoon, koko ajan sekoittaen.
Kaada suklaavanukas tarjoiluastioihin. Jäähdytä jääkaapissa kunnes ne on kylmiä, kuitenkin väh. 2 tuntia.
© MiraRAWS
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti